Doua echipe romanesti disputa joi mansa tur a rundei a treia preliminare Europa League. Dinamo a trecut usor in turul al doilea de Olimpia Balti, dar acum infrunta pe teren propriu un adversar mult mai puternic: Hajduk Split. Timisoara se lupta pentru un loc in barajul Europa League cu echipa finlandeza Myllykoski Pallo 47, cea care in primele doua tururi preliminare a inscris de 15 ori.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Dinamo - Hajduk Split (Protv, ora 21:00)

Ioan Andone, antrenor Dinamo: "Calificarea se va juca in doua manse si aici e foarte important sa nu primim gol. Avem si doi indisponibili, Moti si Marius Niculae, care sunt suspendati, dar sper ca inlocuitorii lor sa-i suplineasca si sa continuam seria buna a meciurilor oficiale. Hajduk Split e o echipa buna, dar nu de neinvins. Avem sansa noastra. Hajduk are un antrenor foarte riguros, care se bazeaza foarte mult pe pregatirea fizica. De ce sa ne fie frica? Nu are de ce, trebuie sa remediem problemele din meciul cu Astra. Un rezultat egal fara gol e interesant. Sper sa fim sustinuti de suporteri mai numerosi decat in meciul cu Olimpia Balti, pentru ca avem nevoie de ei". (site-ul oficial al lui Dinamo)

Stanko Poklepovic, antrenor Hajduk Split: "Avem informatii complete despre adversar. Dinamo e o echipa experimentata, l-am remarcat pe N'Doye, dar si pe cativa atacanti periculosi. Stim cum trebuie sa jucam. Dinamo acopera bine terenul, lasa putine spatii si e greu sa o surprinzi. Si daca pierdem cu 10-0, ne gandim sa castigam in retur cu 12-0, ambitia nu ne-o ia nimeni. Vom incerca sa le anihilam adversarilor principalele arme, vom incerca o capcana tactica". (Mediafax, citat de prosport)

Echipe probabile:

Dinamo: Curca, Homei, Scarlatache, Garat, Pulhac, Torje, Kone, N'Doye, Ad. Cristea, And. Cristea, Ganea

Hajduk: Radosevic, Rezic, Maloca, Buljat, Strinic, Oremus, Ljubicic, Andric, Anas, Ibricic, Ahmad

Arbitru: Lee Probert (Anglia)

Mypa47 - FC Timisoara (ora 19:00):

Vladimir Petrovic, antrenor FC Timisoara: "Apreciez fotbalul finlandez, seamana mult cu cel britanic. Se marcheaza mult din faze fixe, se utilizeaza pasele lungi. Cu siguranta, va fi un meci imprevizibil. Este bine pentru noi ca returul se va juca la Timisoara". (site-ul oficial al Timisoarei)

Janne Lindberg, antrenor MyPa: "Presiunea este pe umerii Timisoarei si de aceea este un moment bun pentru ca noi sa aratam ce putem face. Echipa lor este plina de jucatori puternici, dar noi trebuie sa le dam o lectie despre ceea ce inseamna fotbalul finlandez. (site-ul oficial al MyPa)

Echipe probabile:

MyPa47: Johansson, Hietanen, Uimaniemi, Oksanen, Timoska, Kurittu, Aho, Okkonen, Saxman, Ajala, Vottinen

Timisoara: Pantilimon, Bonfim, Mera, Cisovsky, Scutaru, Contra, Alexa, Bourceanu, Tames, Goga, Axente

Arbitru: David McKeon (Irlanda)