Echipa croata Dinamo Zagreb este cercetata in cazul "Mafiei pariurilor", existand suspiciuni ca ar fi aranjat cel putin doua meciuri din cupele europene, informeaza publicatia Jutarnji List. Potrivit sursei citate, in cele doua meciuri suspectate de blat, adversarele lui Dinamo Zagreb au fost Arsenal Londra si FC Timisoara.

Intalnirea dintre Dinamo Zagreb si Timisoara, suspectata de blatFoto: Agerpres

Investigatorii germani cerceteaza clubul croat, concentrandu-si atentia pe doua meciuri in particular. Primul, in care Dinamo Zagreb i-a intalnit pe englezii de la Arsenal, in preliminariile Ligii Campionilor din 2006, iar al doilea in care a avut drept adversara echipa romana FC Timisoara, in Europa League 2009.

In octombrie 2009, capitanul Timisoarei, Dan Alexa a declarat ca un fost arbitru l-ar fi contactat si i-a oferit suma de 500.000 de dolari pentru a se asigura ca Dinamo Zagreb va castiga in meciul cu echipa de pe Bega. Alexa a marturisit ca a refuzat banii, dar Timisoara a pierdut meciul.

In partida cu Arsenal Londra, Dinamo a pierdut meciul de pe teren propriu cu 3-0, iar acest lucru a fost cauzat in mod special de performanta dezastruoasa a portarului Ivan Turin. Potrivit declaratiilor vice-presedintelui clubului croat, Zdravko Mamic, portarul a fost deja interogat de catre politie.

"Arsenal este fara indoiala cu cateva clase peste Dinamo pe harta fotbalului european, dar cu toate acestea este discutabil faptul ca Dinamo a primit trei goluri in doar 15 minute", informeaza publicatia croata. De asemenea saptamanalul Nacional scrie ca Dinamo a pierdut in Europa League impotriva Timisoarei la ordinele unor oameni in legatura cu case de pariuri din Europa si Asia.

Presa croata dezvaluie, de asemenea, ca Dinamo a aranjat si meciul cu Hajduk Split din finala Cupei Croatiei din 2009, ceea ce a dus organizatorilor castiguri din pariuri de 1,4 milioane de euro.