Ultimatumul lui ​Diego Maradona nu i-a impresionat pe membrii comitetului executiv ai Federatiei Argentiniene de Fotbal (AFA), care au decis, marti, in unanimitate sa nu-i reinnoiasca selectionerului contractul. Decizia oficialilor argentinieni nu a fost primita deloc bine de catre suporterii nationalei, care au protestat in fata sediului AFA si si-au scris nemultumirile pe zidurile cladirii.

Maradona paraseste nationala ArgentineiFoto: Reuters

AFA i-a oferit selectionerului un contract pe patru ani, insa El Pibe D'oro a declarat ca accepta oferta, cu o singura conditie: sa nu fie inlocuit niciun membru al staff-ului sau. Julio Grondona, presedintele AFA, nu a fost de acord cu dorinta lui Maradona, cerand inlocuirea asistentilor lui, inclusiv a lui Alejandro Mancuso, bun prieten al fostului jucator. "Diego refuza sa faca orice schimbare. Are tot dreptul sa faca asta, dar acelasi drept il are si AFA", a declarat Luis Segura, membru in Comitetul Executiv al AFA.

"Presedintele a spus ca era o diferenta semnificativa intre ceea ce Federatia dorea sa obtina si aspiratiile lui Maradona pentru viitor. Era o prapastie si era imposibil sa trecem peste ea. Acesta este sfarsitul primului capitol cu domnul Maradona. Usile acestei case ii vor fi intotdeauna deschise", a declarat si Ernesto Cherquis Bialo, purtator de cuvant al AFA.

In ceea ce priveste inlocuitorul lui Maradona, oficialii AFA nu au inca un nume stabilit: "Oficialii de la aceasta intalnire nu au niciun nume acum pentru inlocuirea lui Maradona. Abia a fost anuntat ca nu va fi reinnoit contractul lui Diego", a clarificat Bialo.

Presa din Argentina vehiculeaza insa numele a unor posibili inlocuitori ai lui Maradona, printre care se numara Alejandro Sabella, in prezent antrenor al celor de la Estudiantes si Miguel Russo, tehnicianul de la Racing.

Sergio Batista, selectionerul echipei nationale de tineret, a fost numit interimar pentru amicalele pe care Argentina le va disputa in 11 august impotriva Irlandei si in 7 septembrie impotriva Spaniei.

Maradona a venit la nationala in noiembrie 2008, inlocuindu-l pe Alfio Basile, iar lipsa sa de experienta ca antrenor s-a vazut imediat, Argentina inregistrand cele mai mari infrangeri din istorie: 1-6 cu Bolivia in calificarile pentru Cupa Mondiala si 0-4 cu nationala Germaniei in sferturile turneului final.