Fernand Duchaussoy, favorit pentru castigarea alegerilor de la Federatia Franceza de Fotbal, a precizat, pentru Le Monde, ca in eventualitatea in care va castiga alegerile prima sa actiune va fi aceea de a cere excluderea lui Benzema si Ribery de la nationala Frantei. Cei doi fotbalisti sunt acuzati de intretinerea de relatii sexuale cu o minora, riscand trei ani de inchisoare si o amenda de 45.000 de euro.

Ribery, lasat in afara nationalei Frantei?Foto: Reuters

"Este un subiect destul de delicat, despre care nu cunosc foarte multe detalii. Inainte de toate, nu vreau sa judec pe nimeni. In calitate de cetatean si de iubitor al echipei nationale a Frantei, nu vad cu asemenea jucatori ar putea fi convocati la prima reprezentativa", a declarat Fernand Duchaussoy, favorit pentru preluarea conducerii FFF.

"In cazul in care voi fi ales (nr. in fruntea Federatiei Franceze de Fotbal), voi discuta imediat cu Laurent Blanc (antrenorul Cocosilor Galici) in legatura cu acest subiect. In mod clar, imi voi asuma raspunderea fata de propunerea mea", a conchis Duchaussoy pentru Le Monde.

Karim Benzema (22 de ani) si Franck Ribery (27 de ani) au fost inculpati pentru "solicitarea serviciilor unei prostituate minore" (Zaria D.) de catre judecatorul de instructie Andre Dando. Este vorba despre ancheta de proxenetism care vizeaza Cafe Zaman din Paris.

Federatia Franceza de Fotbal va avea un nou presedinte dupa ce Jean-Pierre Escalettes si-a dat demisia. Oficialul a precizat ca nu mai poate ramane in functie dupa evolutia rusinoasa a Frantei de la Cupa Mondiala de Fotbal (nu s-au calificat din grupa).