Diego Maradona va continua sa antreneze selectionata Argentinei pentru inca patru ani, informeaza presa argentiniana. Decizia tehnicianului de a continua alaturi de Messi si compania va fi facuta publica luni, dupa ce Maradona se va intoarce din Venezuela.

Maradona, la nationala pana in 2014Foto: Reuters

"El Pibe D'oro" trebuia sa se intalneasca miercuri cu oficialii Federatiei argentiniene de fotbal (AFA), dar intalnirea a fost amanata deoarece Maradona este plecat in Venezuela, onorand o invitatie a presedintelui Hugo Chavez.

Publicatia argentiniana "La Nacion" a dezvaluit insa ca Maradona a purtat o discutie telefonica marti cu presedintele AFA, Julio Grondona, si au ajuns la un acord pentru un contract pe inca patru ani, contractul sau urmand a expira la finalul Cupei Mondiale din Brazilia.

Argentina a fost eliminata in sferturile de finala ale Cupei Mondiale din Africa de Sud, dupa un "umilitor" 0-4 cu selectionata Germaniei. Maradona este sprijinit de suporteriii argentinieni, care doresc ca acesta sa isi continue mandatul pe banca tehnica a nationalei de fotbal, dar exista si unii fani care ii critica lipsa cunostintelor tehnice. O solutie pentru viitorul nationalei Argentinei ar fi fost aducerea unor noi consilieri tehnici in echipa, dar potrivit presei din Argentina, Maradona a refuzat sa inlocuiasca staff-ul tehnic.

Urmatorul meci pe care Argentina il va disputa va fi unul amical, in 11 august, cu Irlanda.