Ionut Badea a fost prezentat oficial, in cursul zilei de luni, ca noul antrenor al echipei Pandurii Targu Jiu. Visul fostului tehnician al Argesului este sa castige o cupa europeana alaturi de o echipa din Liga 1. Badea a ajuns la formatia patronata de Marin Condescu dupa ce Inter Curtea de Arges s-a retras din prima divizie din cauza problemelor financiare.

Ionut Badea, antrenor FC BrasovFoto: AGERPRES

"Sunt convins ca proiectul Pandurilor este unul tentant nu doar pentru mine ci si pentru alti antrenori care poate ar fi dorit sa vina aici. Ne bucuram ca am fost ofertati. Sper ca proiectul Pandurii sa ajunga nu la un obiectiv de ramanere in prima liga ci acela de a participa in cupele europene. Obiectivul meu personal ca antrenor este acela de a ajunge intr-o finala de cupa europeana cu o echipa romaneasca", a declarat Ionut Badea intr-o conferinta de presa.

Antrenorul a efectuat primul antrenament la Targu-Jiu duminica seara, Badea avand la dispozitie un lot de 30 de jucatori.

International Curtea de Arges a incheiat sezonul 2009/2010 pe locul al 14-lea in Liga 1, fiind prima deasupra liniei de retrogradare, dar problemele financiare i-au constrans pe oficialii argeseni sa se retraga din prima liga. Pandurii au terminat sezonul pe locul al 15-lea si vor juca in continuare in Liga 1. Echipa din Targu Jiu a scapat de retrogradare si in sezonul 2006-2007, castigandu-si locul in Liga 1 la masa verde, in defavoarea Sportului Studentesc.