A reusit golul care a decis castigatoarea Cupei Mondiale, iar laudele la adresa sa nu au contenit in ultima perioada. Andres Iniesta este unul dintre cei mai in forma jucatori ai planetei, jucatorul celor de la Barcelona fiind, conform L'Equipe, favorit pentru a castiga Balonul de Aur din 2010.

Iniesta face Spania campioana mondialaFoto: Reuters

Atat la Barcelona, cat si la nationala Spaniei, Iniesta este jucatorul de legatura intre aparare si atac, mijlocasul catalan iesind in evidenta prin tehnica deosebita si prin nivelul superior de intelegere a ceea ce inseamna fotbalului bazat pe o constructie elaborata.

Alaturi de Xavi, Andres a contibuit din plin la golurile marcate de Barcelona (campioana en-titre a Spaniei) si la succesul echipei "Roja" pe taram sud-african.

Reusita din minutul 117 (in finala Cupei Mondiale cu Olanda) il face pe Iniesta favorit la cucerirea Balonului de Aur. La fel s-a intamplat si cu Zidane (1998), Ronaldo (2002) si Cannavaro (2006), jucatori exponentiali pentru titlul mondial cucerit de echipele nationale ale Frantei, Braziliei si Italiei.

De-a lungul timpului, doar doi iberici au castigat trofeul decernat anual de France Football - Alfredo Di Stefano (1956, 1959 - Real Madrid) si Luis Suarez (1960 - FC Barcelona).