Peste 5.000 de persoane au fost arestate in Asia ca urmare a pariurilor ilegale efectuate pe durata Cupei Mondiale, a informat Interpol, citat de BBC. Operatiunea Soga III a durat de la 11 iunie pana in 11 iulie, perioada in care politistii au confiscat aproape 10 milioane de dolari.

Politistii au identificat si eradicat aproape 800 case de pariuri ilegale din China, Malaezia, Singapore si Thailanda, confiscand aproape 10 milioane de dolari, precum si alte bunuri precum masini, carduri bancare, calculatoare si telefoane mobile. Potrivit Interpol, valoarea pariurilor era mai mare de 155 milioane de dolari.

Jean-Michel Louboutin (Interpol) a mentionat ca aceasta actiune va avea un impact pe termen lung asupra bandelor de crima organizata. "Rezultatele au fost impresionante, nu doar prin prisma numarul arestarilor si a confiscarilor facute intr-o singura luna, ci si in termenii cooperarii politiei, care a facut acest lucru posibil", a declarat Louboutin, care a adaugat ca aceasta operatiune a fost si o lovitura data coruptiei, spalarii de bani si prostitutiei, avand in vedere ca pariurile din fotbal au legaturi clare cu aceste infractiuni.