Fotbalistul francez Thierry Henry a anuntat joi, pentru agentia AP, ca a decis sa puna capat carierei sale la nationala "Cocosilor Galici". Atacantul va parasi si fotbalul european, el semnand miercuri un contract cu formatia din Statele Unite ale A​mericii, New York Red Bulls.

Henry renunta la nationalaFoto: Reuters

Henry, in varsta de 32 de ani, va evolua in urmatorii ani in Major League Soccer, dar a mentionat ca nu vrea sa-l imite pe englezul David Beckham si sa faca "naveta" intre SUA si Europa. "Acesta este sfarsitul meu la echipa nationala", a declarat Henry, care nu a avut parte insa de o retragere prea frumoasa de la nationala.

Franta s-a calificat la Cupa Mondiala din Africa de Sud dupa meciul controversat din barajul cu Irlanda, golul calificarii fiiind inscris dupa un hent in careu al lui Henry. La turneul final, Franta a avut o campanie dezastruoasa, terminand Grupa A pe ultimul loc, cu doar un singur punct acumulat.

Thierry Henry si-a inceput cariera la echipa nationala in 1997, de atunci bifand 123 de meciuri in care a reusit sa inscrie 51 de goluri.