Nicolas Anelka, jucatorul care a declansat bomba in echipa Frantei la Cupa Mondiala din Africa de Sud dupa ce l-a injurat pe selectionerul Raymond Domenech, a declarat intr-un interviu acordat publicatiei France-Soir ca nationala statea pe un butoi de pulbere si orice jucator ar fi putut fi in situatia sa.

Anelka, suspendat pentru jignirile aduse selectioneruluiFoto: L`Equipe

Atacantul lui Chelsea a fost trimis acasa dupa cearta avuta cu Domenech in Africa de Sud, ceea ce a dus la o greva a echipei nationale a Frantei, fotbalistii refuzand sa se mai antreneze. Presa din Franta a scris atunci ca unii fotbalisti au fost fortati sa boicoteze antrenamentul, dar Anelka asigura ca toti fotbalistii au fost uniti.

"Daca nu as fi fost eu cel care izbucnea, probabil ar fi fost altcineva. Era ca o bomba cu ceas care astepta sa explodeze. Toti, dar absolut toti au fost uniti. Daca ar fi fost vreun jucator care ar fi vrut sa se antreneze atunci, sa vorbeasca acum, dar eu sunt 100% sigur ca nu va face nimeni asta", a declarat atacantul pentru publicatia franceza France-Soir.

Jeremy Toulalan a admis si el ca revolta jucatorilor Frantei a fost unanima, mentionand ca intreaga echipa ar trebui sa fie pedepsita, iar Anelka l-a laudat pe mijlocas pentru declaratiile facute. "E nevoie de curaj si o mentalitate puternica pentru a face asta. Sunt mandru ca am jucat cu el in echipa Frantei. Jeremy este jucatorul jucatorilor".

Anelka nu a avut insa cuvinte de lauda la adresa lui Bixente Lizarazu, fostul fotbalist care a facut parte din nationala Frantei ce a castigat Cupa Mondiala din 1998, care l-a criticat pe Anelka, acuzandu-l ca a jucat "intr-o maniera egoista".

"Lizarazu - cine e el? E doar un fost jucator in lipsa de recunoastere, frustrat de succesul colegilor Zidane si Dugarry. A uitat ca a facut parte din echipa la CM 2002? Eu nu am fost convocat atunci in echipa, dar m-am abtinut de la comentarii. Ar trebui sa inceteze sa mai vorbeasca despre respect", a mentionat Anelka.

Franta a parasit Cupa Mondiala din Africa de Sud dupa faza grupelor, "Les Bleus" incheiand grupa A pe ultimul loc, avand un singur punct acumulat.