Ajunsa in careul de asi la Cupa Mondiala din Africa de Sud, Germania a fost dezamagita de locul obtinut la turneul final si nu a sarbatorit alaturi de fani, cu toate ca acestia i-au asteptat pe Lahm si compania la aeroportul din Frankfurt.

Nationala Germaniei, locul trei la MondialFoto: Reuters

Mii de fani au venit luni la aeroportul din Frankfurt pentru a-si intampina echipa nationala care a avut un parcurs foarte bun la Mondial, incheiand turneul pe locul al treilea, dupa ce a fost invinsa in semifinale de Spania si a invins Uruguay in finala mica. Suporterii germani nu au avut insa ocazia de a-si felicita fotbalistii, acestia alegand sa paraseasca aeroportul pe "usa din spate".

Federatia germana de fotbal (DFB) a trimis marti un comunicat prin care si-a cerut scuze fata de fanii care nu au avut ocazia sa-si felicite echipa nationala la intoarcerea in tara.

"Echipa isi cere scuze tuturor fanilor care au asteptat la aeroport. Intelegem ca v-ar fi placut ca echipa sa isi intalneasca fanii dupa turneul minunat, dar echipa a decis dupa infrangerea din semifinale in fata Spaniei ca vrea sa renunte la aceasta formalitate. Aceasta echipa nu vroia sa primeasca felicitari pentru locul al treilea. Echipa vroia mai mult atat pentru ea, cat si pentru fani", se arata in scrisoarea Federatia.

De asemenea, oficialii au mentionat ca le pare rau ca aceasta decizie a alimentat resentimente si neintelegeri in randul fanilor si au tinut sa precizeze ca nu a fost niciodata planificata o sarbatorire la aeroport.

"Speram din toata inima ca veti ramane loiali echipei noastre si sa aveti ocazia in viitorul apropiat sa puteti sarbatori un titlu impreuna cu aceasta echipa tanara si promitatoare", se mai arata in scrisoare Federatiei.