Chelsea a cerut FIFA ca fotbalistul Adrian Mutu sa fie suspendat pe termen nelimitat in contul datoriei de 17 milioane de euro pe care romanul o are catre formatia din Premier League, informeaza presa din Peninsula, citata de Mediafax.

Adrian MutuFoto: Reuters

Londonezii au de primit 17 milioane de euro de la Mutu, romanul pierzand procesul intentat de echipa de pe Stamford Bridge pentru consum de cocaina.

Chelsea cere forului mondial ca fotbalistul Fiorentinei sa nu mai aiba drept sa evolueze pana cand nu va plati suma restanta.

In anul 2004, Mutu a fost gasit dopat cu cocaina, iar Chelsea a cerut daune materiale pentru ca romanul le-a adus prejudicii de imagine. TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv) a hotarat ca jucatorul trebuie sa achite 17 milioane de euro catre londonezi.

Cum pana in acest moment clubul nu a primit niciun ban, Chelsea a formulat o cerere catre FIFA in legatura cu Mutu: romanul sa nu mai joace pana nu-si achita datoriile financiare.

Mutu mai are contract cu AC Fiorentina pana in iunie 2012, dar fotbalistul este momentan suspendat pentru consum de sibutramina, substanta interzisa in fotbal (interdictia expira in luna octombrie).

In varsta de 31 de ani, Mutu a efectuat (in cursul zilei de marti) vizita medicala impreuna cu coechipierii de la gruparea Viola, internationalul roman precizand presei din Italia ca "este bine".