Olanda a pierdut cu 1-0 finala Campionatului Mondial, batavii trecand inca o data pe langa trofeul CM (dupa editiile din 1974 si 1978). "Arbitrul i-a ajutat mai mult pe spanioli, iar asta ne-a costat Cupa Mondiala", este de parere Dirk Kuyt. " Mi-a lipsit luciditatea. Este pacat, dar asta e fotbalul", a completat Robben.

Dirk KuytFoto: Reuters

"Suntem dezamagiti. Cu totii suntem dezamagiti, deoarece am fost asa aproape de Cupa Mondiala. Nu trebuie sa ne gasim scuze pentru aceasta infrangere, deoarece fiecare este responsabil pentru performantele sale. Dar cu toate acestea, arbitrul i-a ajutat mai mult pe spanioli, iar asta ne-a costat Cupa Mondiala", a precizat Dirk Kuyt, citat de AFP (conform Mediafax).

"Mi-a lipsit luciditatea in aceasta finala. Am avut ocazii, dar la prima nu am fost destul de atent, iar la a doua m-am dezechilibrat. Este pacat, dar asta este fotbalul" - Arjen Robben.

Spania a invins cu 1-0 pe Olanda si a devenit pentru prima data in istorie campioana a lumii. Reusita izbavitoare i-a apartinut lui Andres Iniesta (minutul 117).