Uruguay a intrecut toate asteptarile si a incheiat Cupa Mondiala din Africa de Sud pe locul al patrulea, oferind celor 3 milioane si jumatate de uruguayeni motive de mandrie. Nationala lui Oscar Tabarez va fi primita la Montevideo ca o adevarata invingatoare.

Oscar Tabarez, selectioner UruguayFoto: Reuters

Declaratii dupa Uruguay-Germania 2-3:

Joachim Loew, selectioner Germania: "In repriza a doua, cand am fost fortati sa apasam pe acceleratie, am vazut puterea mentala a echipei care a reusit sa victoria. Sunt multumit, echipa merita victoria. Nu plecam cu mainile goale. Echipa a terminat pe trei si a obtinut un rezultat bun. Nu ne-am fi asteptat la acest lucru in urma cu opt sau noua luni inainte. Sutem mandri. Sa speram ca echipa va continua sa se dezvolte".

Bastian Schweinsteiger, capitanul Germaniei in finala mica: "Sunt mandru ca joc pentru aceasta echipa. Trebuie sa ne uitam acum spre viitor, deoarece inca putem sa realizam multe lucruri.

Oscar Tabarez, selectioner Uruguay: "Meciul a fost disputat de doua echipe care doreau cu ardoare sa termine

pe locul al treilea, de doua echipe care au dat totul. Am facut prea multe greseli, dar am aratat ca suntem capabili. Am aratat ca puteam sa infruntam orice echipa din lume. Uruguay a fost una dintre surprizele turneului si inca nu realizam ce ne asteapta in tara. Am primit un mail vineri de la o doamna pe care nu o cunosc si care mi-a scris: . Sunt surprins, este frumusetea sportului si a muncii serioase pe care am realizat-o".

Diego Forlan (Uruguay): "Am facut prea putin. Eram acolo sa castigam locul al treilea, dar am facut cateva greseli care ne-au costat. Dar nu trebuie sa ne plangem de nimic. Balonul nu a mai intrat in poarta lor si gata. A fi printre patru cele mai bune echipe din lume este ceva minunat".