Dupa ce a ghicit toate rezultatele din meciurile Germaniei de la Cupa Mondiala, caracatita Paul a prezis ca Spania va fi noua campioana a lumii, ibericii urmand sa treaca de Olanda in finala de la Johannesburg, informeaza Reuters.

Paul a ales SpaniaFoto: Reuters

De asemenea, Paul vede Germania invingatoare in dauna Uruguayului in finala mica a turneului final.

De origine din Dorset - Anglia, Paul (in varsta de doi ani si jumatate, are 700 de grame) este exponatul principal al acvariului din Oberhausen dupa ce a reusit de-a lungul timpului sa intuiasca mai multe rezultate din partidele de fotbal.

La turneul final din Africa de Sud, Paul a prezis ca Germania va invinge pe Australia, Ghana, Anglia si Argentina. De asemenea, caracatita a pronosticat ca “Panzerele” vor fi invinse de Serbia si Spania. Toate previziunile s-au dovedit a fi adevarate.

Reactii in presa despre alegerea lui Paul:

"Oracolul a prezis ca Spania va fi noua regina a lumii. Ramane sa vedem cata dreptate a avut. Din pacate, in cazul nostru alegerea s-a dovedit a fi inspirata, Germania fiind eliminata in semifinale de iberici" - Bild.

"Paul a prezis ca vom fi campioni ai lumii. A ghicit pana acum toate rezultatele nationalei Germaniei, inclusiv infrangerile cu Serbia si cu noi (nr. Spania). Cu toate acestea, meciul se va juca pe teren, dar speram ca va avea dreptate" - AS.

"A gresit o singura data, in finala Euro 2008. La acest Mondial insa, a avut dreptate de fiecare data. Acum a prezis ca Spania va castiga titlul mondial in dauna Olandei. De asemenea, caracatita Paul a ales Germania drept castigatoare a locului al treilea" - Telegraph.co.uk.