Se implinesc patru ani de la incidentul care i-a avut in prim-plan pe Zinedine Zidane si Marco Materazzi (9 iulie 2006). Francezul i-a aplicat un cap in piept italianului si a fost eliminat. Nici pana in ziua de azi nu se stie cu exactitate care au fost cuvintele adresate de peninsular lui Zizou. Un lucru e insa clar: Zidane a declarat ca nu-si va cere niciodata scuze fundasului pentru gestul sau.

Zidane vs MaterazziFoto: Captura Youtube.com

Pe 9 iulie 2006, Italia si Franta se intalneau in finala Cupei Mondiale (s-a disputat la Berlin).

Dupa 90 de minute, scorul a fost egal, 1-1. In prelungiri, Zidane avea sa fie "eroul negativ al Frantei", decarul fiind eliminat dupa o lovitura aplicata lui Materazzi. S-a discutat mult pe marginea fazei, dar nici pana in ziua de azi nu se stie cu exactitate care au fost cuvintele adresate de Materazzi lui Zidane.

"Imi cer scuze pentru evenimentul neplacut de la Berlin. Imi pare rau ca fanii au fost nevoiti sa vada un asemenea gest. Lui Materazzi nu-i voi cere insa niciodata scuze, ar fi un act care m-ar dezonora. Mai bine mor decat sa ii spun ca imi pare rau", a declarat Zidane in 2010, citat fiind de El Pais.

Vezi aici incidentul dintre Zidane si Materazzi: