A prezis victoria Spaniei, dar multi au spus ca de data asta chiar se inseala, pentru ca Germania este de neinvins. Caracatita Paul a avut inca o data dreptate, iar ibericii s-au calificat in finala Cupei Mondiale dupa o victorie cu 1-0. Suparati ca echipa lor a fost invinsa, unii dintre suporterii nemti au cerut omorarea "oracolului Cupe Mondialei".

Caracatita PaulFoto: Reuters

Este a doua oara cand Paul prezice o infrangere a Germaniei, dupa disputa cu Serbia (pierduta cu 1-0). Si atunci, la fel ca si acum, nimeni nu a crezut-o. Rezultatul final i-a dat insa dreptate, iar intreaga Germanie este dezamagita.

"Dupa meci au fost auzite tot mai multe voci care se plangeau de caracatita Paul. Acestia cereau chiar moartea oracolului”, se precizeaza in presa din Germania.

Suporterii germani au realizat o lista cu pedepsele pentru Paul: sa fie prajit, facut sushi, fript la gratar, aruncat la rechini sau bagat in salata de fructe. De asemenea, unii dintre microbisti au realizat chiar si cantece impotriva "prezicatorului minune".

La turneul final din Africa de Sud, Paul a prezis ca Germania va invinge pe Australia, Ghana, Anglia si Argentina. De asemenea, caracatita a pronosticat ca “Panzerele” vor fi invinse de Serbia si Spania. Toate previziunile s-au dovedit a fi adevarate.

Dupa ce a invins cu 1-0 pe Germania, Spania s-a calificat in finala Cupei Mondiale, performanta unica in istoria fotbalului iberic.