William Gallas a explicat esecul nationalei Frantei de la Cupa Mondiala din Africa de Sud, indicand un vinovat principal: selectionerul Raymond Domenech. Intr-un interviu oferit publicatiei Les Inrockuptibles, fundasul de 32 de ani l-a criticat pe antrenorul francez: "Domenech ne-a avertizat: . Dar eu cred ca el e cel care a uitat sa faca acest lucru".

William Gallas (Franta)Foto: Reuters

"Daca a fost un fiasco exista motive si nu trebuie sa inchidem ochii: vina a fost a antrenorului. Adevarata problema a fost selectionerul. Eu nu am fost bun, noi nu am fost buni, dar antrenorul n-a fost deloc bun. Am fost ingrozit cand am vazut ca nu a jucat cu doi atacanti", a declarat Gallas.

"Nici macar antrenamentele nu au fost la nivelul asteptarilor. Poti sa ai cei mai buni jucatori din lume in echipa, dar daca nu ai antrenorul potrivit, nu vei avea rezultate. A fost si o adevarata problema de comunicare. Domenech nu a fost deschis cu noi. Multi jucatori nici macar nu puteau sa comunice cu el. Acest lucru era valabil si pentru mine", a marturisit fundasul francez.

Privitor la disputa dintre Anelka si Domenech, Gallas a declarat ca a fost "un conflict ce dura de mai multe saptamani" si a confirmat faptul ca toti jucatorii au fost de acord sa boicoteze antrenamentul din 20 iunie, la o zi dupa excluderea lui Anelka din lot.

Gallas se astepta sa fie ales capitanul nationalei Frantei si a mentionat ca a fost dezamagit de maniera in care a aflat ca nu va purta banderola de capitan: "Cel mai greu lucru este modul in care s-a intamplat. Cand am intrat in vestiar am vazut banderola agatata de tricoul lui Evra. Domenech mi-a spus: ".