Noul presedinte al clubului catalan FC Barcelona, Sandro Rosell, a declarat pentru postul spaniol de radio RAC-1 ca este in negocieri pentru obtinerea unui imprumut deoarece Barca trece printr-un "moment de tensiune in trezorerie" si se afla in imposibilitatea de a plati salariile jucatorilor.

Sandro Rosell, presedintele FC BarcelonaFoto: Reuters

"Clubul este indatorat. Luna aceasta vom intampina dificultati in plata salariilor jucatorilor. Negociem un credit de 150 milioane de euro pentru a putea plati angajamentele viitoare", a declarat Sandro Rosell, care a subliniat ca Barcelona nu este in faliment si a asigurat ca are resurse suplimentare pentru a rambursa imprumutul, la mijlocul lunii iulie urmand sa primeasca si banii din drepturile de televizare.

Noul presedinte al Barcelonei a vorbit si despre transferurile din aceasta vara. Rosell a declarat ca Barca a incercat sa nu renunte la Yaya Toure, dar "cand un jucator nu vrea sa fie 150% la Barca este de preferat pentru toti ca el sa plece".

Dmitro Chigrynskiy a fost vandut marti formatiei Sahtior Donetsk pentru suma de 15 milioane de euro, dupa ce in urma cu doar un an ucrainienii il vandusera catalanilor pentru 25 de milioane de euro. "O operatiune ce era necesara pentru a rezolva problemele noastre de lichiditati", a mentionat Rosell, care a marturisit si faptul ca nu a primit nicio oferta pentru Zlatan Ibrahimovic.

Sandro Rosell se va duce in Africa de Sud pentru a negocia cu Cesc Fabregas, dar a admis ca nu e dispus sa ofere prea mult: "Nu vom plati 50 sau 60 milioane de euro pentru el".

In ceea ce priveste contractul lui Pep Guardiola, Rosell a dezvaluit ca reinnoirea contractului nu a fost finalizata, acordul fiind doar verbal, dar se asteapta ca tehnicianul sa semneze pentru inca doi ani, cu posibilitatea prelungirii pentru inca un an.