Ministrul Sportului din Germania, Thomas de Maiziere, a declarat luni in cadrul unui interviu ca imigrantii sunt cei care au ajutat Germania sa devina o echipa foarte puternica la Cupa Mondiala: "E un progres grozav. 11 din cei 23 de jucatori germani selectionati la Mondial provin din familii imigrante".

Klose si Podolski la MondialFoto: Reuters

Numarul mare de jucatori de origine straina din nationala Germaniai este un bun indicator al progresului integrarii intr-o tara de 82 de milioane de locuitori, din care 7 milioane sunt straini. "E un progres grozav. 11 din cei 23 de jucatori germani selectionati la Mondial provin din familii imigrante. Au muncit din greu si au obtinut o performanta grozava. Au vrut sa devina cetateni germani si au facut acest lucru fara sa intoarca spatele tarilor lor de origine. Am acceptat acest lucru si ei sunt iubiti la fel ca oricare alti jucatori. Este un model de integrare de succes - un exemplu de urmat pentru tara noastra", a declarat ministrul german, citat de Reuters.

Lukas Podolski si Miroslav Klose sunt de origine poloneza, Mesut Ozil este de origine turca, tatal lui Sami Khedira este tunisian, tatal lui Jerome Boateng este ghanez iar tatal lui Mario Gomez este spaniol."Aceasta echipa de fotbal este un exemplu. Cei care vor lucra din greu vor fi acceptati si cei care cred in Germania vor avea si oportunitati", a adaugat Maiziere.​