Magia numarului 10 de la Cupa Mondiala a inceput sa dispara, turneul final din Africa de Sud oferind prea putini fotbalisti care sa se ridice la pretentiile unui asemenea tricou. Kaka, Rooney si Messi sunt doar cativa dintre jucatorii care au dezamagit la turneul final si care au avut pe spate 10.

Rooney, intr-un moment greu al cariereiFoto: Reuters

Istoria la Campionatul Mondial a fost scrisa de-a lungul timpului de numarul 10, Pele, Maradona, Platini, Zidane, Baggio sau Hagi fiind jucatori care au facut ca tricoul inscriptionat cu 10 sa fie la mare pret.

Intr-o era in care numerele purtate de jucatori au luat o directie cel putin ciudata (exista numere gen 1+9 sau 99 de exemplu), miticul 10 incepe sa piarda din stralucire.

Mondialul sud-african a oferit numere 10 care au dezamagit. Pe aceasta lista se afla Kaka (Brazilia), Rooney (Anglia), Govou (Franta), Di Natale (Italia), Danny (Portugalia), Stankovic (Serbia) si Cesc Fabregas (Spania - are o scuza plauzibila - nu prea a fost folosit de Vicente Del Bosque).

La polul opus se afla Podolski (Germania), Sneijder (Olanda) si Diego Forlan (Uruguay), fotbalisti care au facut cinste prin evolutiile lor unui tricou 10 emblematic.