Antrenorul Braziliei, Dunga si-a asumat responsabilitatea pentru eliminarea Braziliei din sferturile de finala ale Cupei Mondiale din Africa de Sud, dar nu a vrut sa vorbeasca despre autogolul si eliminarea lui Felipe Melo. "Toate deciziile le-am luat pentru "Selecao".

Cupa Mondiala, un vis spulberat pentru brazilieniFoto: Reuters

"Nu am putut sa ne concentram pe durata a celor 90 de minute. Cupa este decisa de detalii si nu am reusit sa ne indeplinim obiectivul nostru major, dar am avut rezultate bune in ultimii patru ani. Ma simt mandru ca am condus acest grup", a declarat Dunga.

"Nu e drept sa vorbim acum de Felipe Melo. Responsabilitatea a fost a tuturor. Am fost impreuna 52 de zile si totul a mers fara probleme. Nimeni nu se pregateste sa piarda. Multi jucatori vedeau in aceasta Cupa o sansa mare de a face istorie. Am muncit pentru a obtine un alt rezultat. Stiam ca va fi un joc dificil, complicat. Jocul a fost strans, cu multe greseli. Sa joci la Cupa Mondiala in zece este mult mai dificil cand cealalta echipa are jucatori de calitate. Din nefericire nu am reusit sa mentinem jocul din prima repriza in cea de-a doua parte a jocului", a adaugat selectionerul Braziliei.

"Rezultatul nostru major a fost renasterea dragostei in echipa nationala braziliana. Eu sunt mandru ca am fost in fruntea acestui grup. Daca ati fi putut fi in vestiar ati fi inteles mai multe. Toti erau socati, tristi. Responsabilitatea e a mea si mi-o asum in totalitate. Toate deciziile le-am luat pentru Selecao", a concluzionat Dunga, care intrebat despre viitorul sau a raspuns: "Contractul meu era de patru ani. Toti stiam asta".

Bert van Marwijk a declarat ca va sarbatori calificarea Olandei in semifinale, dar indeamna la precautie pentru urmatorul joc: "In seara asta petrecem si maine ne intoarcem la munca. Nu trebuie sa ne lasam dusi de val. Am fost bucuros in momentul in care scorul era inca 0-1. Apoi ne-am aruncat in lupta. In repriza a doua am aratat ca suntem o echipa adevarata si am avut patru sau cinci ocazii de a inscrie".