Cupa Mondiala i-a inspirat pe sud-africani, care acum se gandesc la organizarea Jocurilor Olimpice. Presedintele Africii de Sud, Jacob Zuma, a acordat un interviu site-ului oficial al FIFA, in care a marturisit ca se gandeste la o candidatura pentru ca Africa de Sud sa gazduiasca Olimpiada, iar presedintele Comitetului Olimpic International ii ofera tot sprijinul.

Africa de Sud vrea sa gazduiasca OlimpiadaFoto: Reuters

"Cred ca am dovedit ca suntem capabili sa gazduim orice eveniment major. Avem si infrastructura si resursele necesare. Oamenii se gandesc deja la posibilitatea unei candidaturi pentru evenimente majore si noi sprijinim acest lucru. Olimpiada este doar un exemplu. Nu vad de ce n-am putea gazdui JO in viitor. Este foarte important pentru Africa", a declarat presedintele Zuma.

"Mondialul a dus dezvoltarea economica la un alt nivel. Unul dintre cele mai importante lucruri pentru Africa educatia si programe ca 1Goal (program educational al FIFA) au un rol esential. Aceasta este mostenirea noastra. Turneul i-a inspirat pe africani", a adaugat presedintele Africii de Sud.

Durban ar putea fi o viitoare gazda a Olimpiadei, edilii orasului exprimandu-si deja interesul in acest sens, avand suficient spatiu pentru a construi o pista de atletism in noul stadion construit pentru Cupa Mondiala.

Jacques Rogge, presedintele Comitetului Olimpic International, a mentionat in urma cu o saptamana ca incurajeaza candidatura Africii de Sud. "E intotdeauna o veste buna ca o tara ca Africa de Sud vrea sa candideze. Cape Town a avut o campanie incredibila in 1997, cand a terminat pe locul al treilea, in spatele Atenei si Romei. Cred ca e absolut normal sa se gandeasca la viitor dupa Cupa Mondiala. Cu siguranta voi discuta acest lucru cu Zuma cand ne vom intalni la finala Mondialului".