Fabio Cannavaro a imbracat pentru ultima data tricoul nationalei la Mondialul din Africa de Sud, avand insa un gust amar dupa dezamagitoarea prestatie a campioanei mondiael din 2006. Capitanul Squadrei Azzura a explicat intr-un interviu dat publicatiei italiene "Gazzetta dello Sport" motivele pentru care Italia a parasit Mondialul dupa prima runda.

Fabio CannavaroFoto: Reuters

"As fi vrut sa joace si Buffon si Pirlo", a declarat Fabio Cannavaro, jucatorul fiind de parere ca absenta celor doi a contat mult in evolutia Italiei la Mondial.

Dupa ce a imbracat de 136 de ori tricoul nationalei Italie, Cannavaro explica esecul de la Mondialul din Africa de Sud. "In prima repriza cu Slovacia am vazut jucatori care erau stersi si alergau degeaba. Stiam ca nu mai putem sa iesim din situatia aceasta dar nu vroiam ca ultimul meu meci in echipa Italiei sa se incheie in felul acesta. A fost prea multa frica, un sistem gresit si de aceea am fost eliminati".

Lipsa unei coeziuni a echipei a stat si la baza altor esecuri de la Mondial: "Jucatori mari ca Ronaldo sau Rooney au plecat acasa pentru ca fara echipa nu mergi mai departe. Numai Maradona a invins de unul singur. Nu ma asteptam ca Anglia sa paraseasca turneul asa devreme, dar presiunea i-a zdrobit. Dar uitati-va si la campioni ca Messi si Kaka. Si ei intampina dificultati, dar tocmai pentru ca grupul functioneaza echipa merge mai departe".

Cannavaro a dezvaluit si favorita sa la trofeul Cupei Mondiale: "Maradona ramane mare, dar ca sa fiu sincer sper sa castige Spania. Este si un motiv: Argentina, Brazilia si Germania ar lua Cupa definitiv acasa, fiind a treia oara cand o castiga".

Fabio Cannavaro sprijina si el introducerea probelor video la meciurile de fotbal: "Este un exemplu pe care toti il stiu: Zidane a fost eliminat la Berlin dupa interventia unui al patrulea oficial care a vazut reluarea pe un monitor. A spune nu inovatiilor devine un exercitiu pentru a pastra puterea".