Sferturi de finala, CM 2010 Africa de Sud:

Brazilia, in sferturi la MondialFoto: Reuters

Olanda - Brazilia, ora 17:00

Doua echipe cu o prestatie buna la turneul final din Africa de Sud se intalnesc in primul sfert de finala al Mondialului din 2010. Atat Brazilia, cat si Olanda, vor victoria cu orice pret, chiar daca acest lucru inseamna sa sacrifice fotbalul spectacol.

De cinci ori campioana mondiala, Brazilia nu poate conta pe Elano (accidentat) si Ramires (suspendat), Felipe Melo si Julio Baptista fiind si ei incerti. De cealalta parte insa, Olanda nu are probleme de efectiv si este decisa sa nu isi intrerupa recordul de 23 de meciuri fara infrangere.

Brazilia a pierdut un singur meci din ultimele 30 disputate si conduce in intalnirile directe cu Olanda. Europenii au castigat de doua ori, brazilienii de trei, in celelalte patru partide cele doua selectionate remizand.

Uruguay - Ghana, ora 21:30

In cel de-al doilea sfert de finala al zilei de vineri, se intalnesc doua echipe pe care nu multe persoane le vedeau in aceasta faza inainte de startul Mondialului.

Speranta continentului gazda a Cupei Mondiale, Ghana poate deveni prima echipa africana ce atinge faza semifinalelor. Va avea insa de infruntat o echipa sud-americana care a terminat pe primul loc o grupa cu Mexic, Franta si Africa de Sud si care a eliminat in optimi Coreea de Sud. Uruguay are in palmares doua trofee ale Cupei Mondiale, castigate in 1930 si 1950, si se gandeste deja la a treia Cupa.

Aceasta va fi prima intalnire dintre cele doua selectionate.