Dorit de Real Madrid si Arsenal, mijlocasul spaniol de 24 ani al Valenciei, David Silva, a ales sa semneze un contract pe cinci ani cu formatia Manchester City, informeaza site-ul oficial al clubului englez. Silva va fi prezentat oficial dupa incheierea Mondialului din Africa de Sud, mijlocasul facand parte din lotul Spaniei.

David Silva (mijloc) a semnat cu Manchester CityFoto: Reuters

"In primul rand as vrea sa le multumesc celor de la Valencia, fanilor adevarati, colegilor si intregului staff. Am petrecut sase ani minunati la Valencia, ei m-au descoperit ca fotbalist. Valencia va fi intotdeauna un club special pentru mine", a declarat Silva.

"Acum este timpul sa caut o noua provocare pentru mine si sunt incantat sa pot juca in Anglia, la Manchester City. Cred ca Premier League este unul dintre cele mai bune campionate din lume si vreau sa aduc succesul celor de la City si sa pot castiga trofee alaturi de ei", a adaugat jucatorul spaniol.

"Au fost foarte multe speculatii despre mine in presa britanica, dar si spaniola. Eu trebuie sa ma concentrez pe deplin pe meciurile mele pentru Spania la Cupa Mondiala. De aceea, agentii mei au negociat cu cei de la City pentru mine, pentru ca eu sa imi indrept atentia doar catre Africa de Sud si sa joc bine la nationala", a concluzionat noua achizitie a lui Manchester City.

Urmatoarea tinta a celor de la Manchester City vine tot din campionatul spaniol, englezii vrand sa-l transfere pe jucatorul Barcelonei, Yaya Toure.