Un jurnalist al unui tabloid britanic a fost arestat luni de catre politia sud-africana, acuzat fiind ca i-ar fi facilitat accesul unui fan catre vestiarul nationalei Angliei dupa un meci de la Cupa Mondiala.

Pavlos Joseph (mijloc), suporterul britanic arestatFoto: Reuters

Simon Wright, jurnalist al publicatiei britanice Sunday Mirror, a fost arestat luni in Cape Town, dupa ce imagini video ale unei televiziuni cu circuit inchis au aratat ca l-a ajutat pe Pavlos Joseph (32 de ani), sa patrunda in vestiarul nationalei Angliei, dupa meciul cu Algeria din 18 iunie.

"Politia are motive sa creada ca acest incident a fost aranjat. Politia crede ca motivul aceastei inscenari a fost sa puna securitatea de la Cupa Mondiala intr-o lumina proasta si probabil sa profite de pe urma acestui fapt", a declarat comisarul Bheki Cele, potrivit Reuters.

Jospeh a povestit in interviul pentru Sunday Mirror ca a intrat in vestiarul jucatorilor englezi din greseala, cautand o toaleta, dar ca a profitat de ocazie si i-a certat pe elevii lui Capello. Beckham a negat faptul ca suporterul i-ar fi certat pe jucatori, jucatorul lui L.A. Galaxy declarand ca Joseph doar a intrat in camera a salutat si a iesit imediat.

Jospeh a fost arestat atunci imediat dupa incident, dar eliberat pe cautiune pentru 65 de dolari si va afla miercuri daca va fi pus sau nu sub acuzare.