Presedintele Federatiei Franceze de Fotbal (FFF), Jean-Pierre Escalettes, a anuntat luni ca demisioneaza din functie in 2 iulie 2010, ca urmare a rezultatelor slabe ale nationalei la Mondialul din Africa de Sud.

Escalettes a demisionatFoto: Reuters

"Dupa un week-end de reflectie in care mi-am consultat si colegii, colaboratorii si apropiatii, consider ca este de datoria mea sa demisionez din functia de presedinte al Federatiei Franceze de Fotbal. Imi asum cu luciditate partea mea de responsabilitate. Decizia mea este determinata in principal de dorinta de a pastra si a facilita evolutia unei institutii pe care o servesc de zeci de ani cu pasiune", a declarat Escalettes intr-un comunicat, citat de L'Equipe.

"Imi voi prezenta demisia la Consiliul Federal din 2 iulie. Voi ramane la dispozitia tuturor pentru a analiza, fara complezenta, motivele fiasco-ului echipei franceze in Africa de Sud. Voi dezbate diverse subiecte impreuna cu colegii mei la Consiliul Federal. In acest timp nu voi raspunde niciunei solicitari venite din partea media", a adaugat oficialul francez.

Dupa esecul nationalei la Mondialul din Africa de Sud, suporterii francezi au cerut demisia presedintelui FFF, dar Escalettes declara atunci ca "nu-i sta in fire sa paraseasca echipa la greu".