Argentina s-a calificat in sferturile Cupei Mondiale dupa 3-1 in fata Mexicului. Diego Armando Maradona se arata incantat de evolutia elevilor sai, "Butoiasul Atomic" fiind de parere ca "Pumele" traverseaza un moment bun. "Am fost superiori 90 de minute in fata mexicanilor, am jucat bine si am aratat ca formam o echipa greu de batut", a precizat tehnicianul alb-albastrilor.

Maradona, fericit dupa victoria cu MexicFoto: Reuters

"A fost o partida foarte tensionata. Stiam perfect ca daca ne vom pune in aplicare jocul, daca vom ataca, vom reusi. Am fost superiori 90 de minute. Felicit echipa, care si-a facut foarte bine datoria. A tinut mingea, a pastrat-o. Stiam ca adversarii nostri vor ceda intr-un moment sau altul, avand in vedere tactica folosită de noi" - Maradona, citat de Mediafax.

Antrenorul ii ia apararea lui Messi, fotbalist care nu a reusit inca sa marcheze la Cupa Mondiala. "Il inteleg perfect prin ce trece, este in permanenta inconjurat de doi-trei jucatori. Asa eram tinut si eu in urma cu 20 de ani. Nu sunt multumit de faptul ca arbitrii au permis ca Lionel sa fie faultat dur, de mai multe ori in fiecare partida de la acest Mondial", a conchis Maradona.

Mexicanii acuza arbitrajul partidei cu Argentina, Javier Aguirre fiind de parere ca meciul s-a schimbat total dupa golul marcat de Carlos Tevez din off-side (a fost reusita gratie careia argentinienii au deschis scorul).

"Echilibrul s-a rupt in momentul in care centralul Rosetti a validat un gol marcat dintr-un off-side imens. Acolo s-a pierdut totul, pentru ca ei au avut spatii, in timp ce noi a trebuit sa riscam enorm in aparare. Tusierul a gresit, iar ani de munca s-au dus in doar o clipa" - Javier Aguirre, antrenor Mexic, citat de AP.