"O sa le dam o lectie acestor pusti" spuneau englezii inainte de meciul cu Germania din optimile de finala ale Mondialului din Africa de Sud. Dar ... surpriza si nu prea. Germania a invins Anglia cu 4-1 si s-a calificat in sferturile de finala ale turneului final, eliminand o echipa a lui Capello care nu a aratat aproape nimic la Mondial. Vitregiti de un gol perfect valabil, englezii au intarit duminica zicala: "Fotbalul, inventat de englezi, castigat de germani".

Foto:

Caracatita Paul poate "sa-si pupe" singura tentaculele si sa se felicite: Germania a invins Anglia si s-a calificat in sferturi la Mondial dupa o lectie de maturitate data "batranilor" englezi.

Strategia lui Fabio Capello a dat gres in fata prospetimii nemtesti. Italianul a aliniat un rigid 4-4-2 ce nu a putut fata mobilitatii din teren a germanilor si dupa 20 de minute elevii lui Loew conduceau pe tabela. Neuer degajeaza pana in jumatatea adversa, Klose preia, trece extrem de usor de Terry si Upson si deschide scorul, egalandu-l si pe celebrul Pele la numarul de goluri marcate la Mondial.

Portarul James are o serie de interventii foarte bune, dar este pacalit de Podolski, care primeste o centrare pe stanga de la Muller si inscrie penmtru 2-0, printre picioarele portarului englez.

Ritmul partidei devine din ce in ce mai alert, iar englezii viseaza frumos in minutul 37, cand Upson sare excelent la cap dupa o centrare din corner a lui Gerrard si inscrie pentru 2-1 printr-o lovitura de cap. Peste doua minute Lampard trimite un sut puternic din afara careului, balonul loveste transversala si intra in poarta, dar arbitrul de tusa anuleaza golul.

In repriza secunda, englezii au contat prea putin in atac, ajutorul asteptat de la Rooney n-a venit, iar Germania si-a dovedit inca o data forta in doar trei minute, prin doua contra-atacuri "ca la carte". Muller inscrie o dubla (min. 67 si 70), iar Anglia e eliminata.

Statistica partidei Germania - Anglia 4-1:

Suturi spre poarta: 17 - 19

Suturi pe spatiul portii: 7 - 9

Faulturi: 7 - 6

Posesia balonului: 49% - 51%

Ofsaid: 4 - 2

Cornere: 4 - 6

Cartonase galbene: 1 - 1

Distanta acoperita: 108.377 metri - 106.896 metri

Omul meciului: Muller

Echipe de start:

Germania (antrenor Joachim Loew): 1. Neuer, 3. Friedrich, 16. Lahm (capitan), 17. Mertesacker, 20. Boateng, 6. Khedira, 7. Schweinsteiger, 8. Ozil, 13. Muller, 10. Podolski, 11. Klose

Anglia (Fabio Capello): 1. James, 2. Johnson, 3. A. Cole, 6. Terry, 15. Upson, 8. Lampard, 4. Gerrard (capitan), 16. Milner, 14. Barry, 19. Defoe, 10. Rooney

Arbitri: Jorge Larrionda (Uruguay); Pablo Fandino (Uruguay), Mauricio Espinosa (Uruguay); Martin Vazquez (Uruguay)