Golul egalizator al sud-coreenilor in meciul contra Uruguayului din optimi de la Mondial, i-a "trezit" pe sud-americani, iar Suarez a adus calificarea nationalei sale cu o executie superba in minutul 80. "A fost o demonstratie de temperament, maturitate si clasa", a declarat fericitul selectioner al Uruguayului la finalul partidei.

Suarez, dubla calificariiFoto: Reuters

Click aici pentru rezumatul partidei Uruguay - Coreea de Sud 2-1!

Oscar Tabarez, selectioner Uruguay: "A fost o partida fioarte dificila si cred ca de aceea victoria noastra are o importanta si mai mare. Coreea de Sud a surprins jucand intr-o maniera directa. Si-au demonstrat conditia fizica foarte buna. Noi am vrut sa inchidem partida in repriza secunda iar noastra a fost golul Coreei de Sud. Atunci ne-am trezit, apoi a fost o demonstratie de temperament, maturitate si clasa, mai ales in ultimele minute. Din fericire Suarez a dat acel gol spectaculos. Coreea de Sud a facut o partida mare. E poate echipa cea mai buna din Asia".

Huh Jung-moo, selectioner Coreea de Sud: "Jucatorii mei nu au renuntat niciodata, au fost tenaci si s-au ridicat la inaltimea provocarii. Au aratat ca sunt adevarati coreeni. Am vrut sa mergem in sferturile de finala, am avut mai multe sanse. Uruguay a fost norocoasa destul incat sa inscrie. Noi am pierdut din cauza ca nu am fost capabili sa fim la nivelul lor".