Federatia Sarba de Fotbal (FSS) a luat primele masuri dupa eliminarea timpurie a nationalei de la Mondialul din Africa de Sud. Avand o campanie de calificare excelenta, Serbia a terminat pe ultimul loc in Grupa D, iar primele masuri luate de oficialii FSS il au in vizor pe selectionerul Radomir Antic, considerat vinovat pentru tactica adoptata in meciul cu Australia.

Radomir Antic, selectionerul SerbieiFoto: Reuters

"Am pierdut cinci milioane de dolari prin ratarea calificarii in optimile de finala. Am crezut ca ne putem atinge obiectivul. Dar dupa victoria istorica din fata Germaniei, a fost un fiasco. Trebuie sa privim adevarul in fata. Putem sa spunem foarte usor ca am avut ghinion impotriva Australiei, dar ocaziile nu conteaza in fortbal, ci golurile si punctele", a declarat Tomislav Karadzic, presedintele FSS, pentru site-ul oficial al Federatiei.

"Scopul nostru era sa atingem sferturile de finala, iar eliminarea noastra va da acum o mare lovitura financiara, ceea ce inseamna ca vor fi reduse costurile la toate nivelurile. Aceasta masura il include si pe selectionerul Radomir Antic, a carui selectie pentru meciul cu Australia, cand a folosit un singur atacant cand noi aveam nevoie de o victorie, va fi, de asemenea, analizata", a adaugat Karadzic.

Sarbii nu vor schimba, insa, selectionerul: "Acest lucru nu inseamna ca ne vom desparti de el, dar va trebui sa accepte reducerea salariala deoarece contractul a fost imbunatatit bazandu-ne pe presupunerea ca vom obtine mai mult de la Cupa Mondiala si implicit ca vom castiga un bonus de 5 milioane de dolari".

"Participarea la Campionatul European este acum singura modalitate prin care sa ne vindecam dupa Mondial. Campania noastra in Africa de Sud nu a fost un dezastru total deoarece am invins tripla campioana mondiala Germania, dartrebuie sa fim cinstiti cu noi si sa spunem ca nu ne-am ridicat la nivelul asteptarilor noastre", a concluzionat presedintele FSS.