Campioana mondiala in 2006, campioana dezamagirii in 2010. Nationala Italiei, eliminata de la Mondialul din Africa de Sud inca din faza grupelor, a ajuns sambata dimineata acasa, fiind asteptata de cateva zeci de suporteri la aeroport. Fotbalistii lui Marcelo Lippi au fost primiti cu huiduieli, fanii dezamagiti strigand: "Ne-ati facut de rusine in toata lumea".

Nationala Italiei a revenit acasaFoto: Reuters

"Am spus tot ceea ce era de spus. Drumul meu cu avionul a fost bun", au fost singurele cuvinte ale selectionerului Lippi, cel care a fost una dintre "tintele" suporterilor italieni. Cativa fani i-au blocat masina strigand "Ar trebui sa-ti fie rusine", fortele de ordine trebuind sa intrevina pentru a tine departe atat suporterii cat si presa.

"As fi preferat sa nu joc eu bine decat sa nu se califice Italia. Ne asumam toata responsabilitatea. Nu mai e nimic de spus acum. Suntem obositi. Acum ma voi duce in vacanta", a declarat Quagliarella, autorul unei duble in ultimul meci al Italiei de la Mondial.

Squadra Azzura a terminat pe ultimul loc Grupa F, cu doar 2 puncte acumulate, in spatele selectionatei din Noua Zeelanda. "Da, este o tragedie pentru fotbalul italian", a mentionat Pepe, in timp ce Montolivo a descris starea de spirit a nationalei Italiei: "Suntem cu totii tristi si ne simtim distrusi".