Vuvuzelele dauneaza grav sanatatii mintale. Trompetele care au innebunit suporterii Mondialului l-au scos din minti si pe un american stabilit in orasul bavarez Weiden. Ajuns la capatul rabdarii din cauza sunetului creat de vuvuzelele vecinilor, barbatul, angajat civil al Armatei SUA, i-a amenintat cu un topor.

UEFA a interzis vuvuzelaFoto: Reuters

Trompetele sud-africane imping oamenii la actiuni necugetate. Satul de zgomotul constant produs de vuvuzelele vecinilor, un american a batut la usa vecinilor joi seara, in timp ce acestia urmareau partida dintre Olanda si Camerun. Dupa ce i-a injurat, barbatul de 45 de ani, care era inarmat cu un topor, a strigat "Va voi omori", dupa care s-a intors acasa.

Familia germana amenintata a chemat politia, autoritatile l-au retinut pe barbat, dupa care l-au predat politiei militare americane. Acestia din urma l-au eliberat insa, declarand ca aceasta problema este de competenta politiei germane. Procurorii intentioneaza sa-l puna sub acuzare pe american pentru amenintari si calomnie la adresa vecinilor.

Acesta este cel de-al doilea incident din Germania ce implica vuvuzelele. Miercuri, dupa ce Germania a invins Ghana, un suporter din orasul Dinslaken, aflat in stare de ebrietate, a batut un politist cu o astfel de trompeta.