Oficialitatile din Bangladesh au anuntat ca vor incepe o campanie media pentru a incerca sa-i convinga pe suporterii din tara sa renunte sa fluture pe strazi steagurile echipelor favorite de la Cupa Mondiala.

Suporter al Mondialului in BangladeshFoto: Reuters

"Nu exista nicio baza legala pentru a arbora steagurile altor tari in Bangladesh pentru a sustine echipe de la Cupa Mondiala", a declarat marti Ministrul Justitiei Shafique Ahmed, potrivit Reuters.

Intrebat daca intentioneaza sa impuna o interdictie pentru fluturarea steagurilor altor tari pe durata Mondialului, Ahmed a spus ca nu intentioneaza acest lucru deoarece este o problema "delicata". Cu toate acestea intentioneaza sa porneasca o campanie media prin care sa ii indemne pe tinerii suporteri sa renunte la astfel de indeletniciri. "Preferam sa pledam pentru o campanie de constientizare prin intermediul televiziunii, radiourilor si a ziarelor pentru ca tinerii sa se abtina de la aceste tipuri de activitati", a adauga tministrul.

De la startul Cupei Mondiale din Africa de Sud au fost cazuri izolate de ciocniti intre suporterii din Bangladesh, care incercau sa-si inlature reciproc steagurile nationalelor preferate agatate pe acoperisuri sau copaci.