Anglia si Germania, doua dintre favoritele la castigarea Cupei Mondiale, tremura serios inainte de ultimele partide din grupe - ambele formatii au nevoie de victorii pentru a fi sigure de calificarea in optimi. Lucrurile sunt clare pentru britanici, in cazul in care vor fi eliminati, Fabio Capello va fi demis. Germanii nu concep o eliminare prematura, dar Ghana a aratat ca este o echipa periculoasa. Partidele zilei sunt Slovenia - Anglia, USA - Algeria (Grupa C), Ghana - Germania si Australia - Serbia (Grupa D).

Fabio Capello risca demitereaFoto: Reuters

Grupa C:

17.00 Slovenia - Anglia/ Nelson Mandela Bay

17.00 USA - Algeria/ Tswane

Toate echipele din Grupa C au sanse de calificare inainte de ultimele meciuri, cu mentiunea ca Algeria (cel putin pe hartie) este formatia cea mai departe de optimile competitiei. Pentru a evita un dezastru, Anglia trebuie sa invinga pe Slovenia, acesta fiind rezultatul in urma caruia britanicii sunt 100% calificati. Slovenii pot lua in calcul si un rezultat de egalitate, in timp ce USA merge sigur mai departe doar daca se impune in fata Algeriei.

Grupa D:

21.30 Ghana - Germania/ Johannesburg

21.30 Australia - Serbia/ Nelspruit

Dupa un inceput bun de Mondial, Germania trebuie sa tremure pentru a se califica. Echipa lui Joachim Low are nevoie de o victorie in fata unei echipe a Ghanei care merge in optimi si in cazul unei remize. Australia mai pastreaza sanse doar teoretice la calificare (castiga cu Serbia, iar Ghana invinge pe Germania), in timp ce sarbii pot accede 100% printre cele mai bune 16 echipe din lume doar in cazul unui succes.