Uruguay si Mexic s-au calificat in optimile de finala ale Cupei Mondiale din Africa de Sud, in timp ce Franta si Africa de Sud, favorite inaintea inceperii turneului, au parasit competitia. Uruguay si-a asigurat pozitia de lider al Grupei A dupa ce a invins Mexicul cu 1-0, in timp ce gazda Africa de Sud a terminat pe locul trei, invingand cu 2-1 pe Franta.

Foto:

Franta a parasit Mondialul din Africa de Sud cu capul plecat, elevii lui Domenech reusind insa sa inscrie un gol, in poarta Africii de Sud. Gazdele au deschis scorul in minutul 20, atunci cand Lloris a iesit gresit din poarta la o centrare de la colt a sud-africanilor, iar Khumalo trimite cu umarul balonul in poarta. "Cocosii galici" au ramas in 10 oameni dupa sase minute, cand Gourcuff primeste direct cartonasul rosu pentru un fault la Sibaya. Sud-africanii isi majoreaza avansul pana la pauza, Mphela inscriind din fata portii in minutul 37.

Introdus in repriza secunda, Malouda a inscris singurul gol al Frantei de la acest Mondial. In minutul 70, Ribery este lansat in atac foarte bine pe partea dreapta, portarul Joseph vine in intampinarea sa la coltul scurt, dar jucatorul lui Bayern reuseste sa centreze in fata portii pentru Malouda, care inscrie!Scor final: Franta - Africa de Sud 1-2.

Vezi aici rezumatul partidei Franta - Africa de Sud

Statistica partidei Franta - Africa de Sud

Suturi spre poarta: 10 - 21

Suturi pe spatiul portii: 4 - 10

Faulturi: 10 - 12

Posesia balonului: 505 - 50%

Ofsaid: 6 - 3

Cornere: 3 - 5

Cartonase galbene: 1 - 0

Cartonase rosii: 1 - 0

Distanta acoperita: 98.763 metri - 106.661 metri

Omul meciului: Mphela

Mexic - Uruguay 0-1. Desi existau suspiciuni ca meciul dintre Uruguay si Mexic sa fie unul aranjat dinainte, sud-americanii au aratat ca vor cu orice pret sa ramana pe primul loc in grupa, pentru a evita in optimi pe Argentina. Singurul gol al partidei a fost marcat in minutul 43. Forlan schimba jocul pe partea dreapta, pana la M. Perreira, iar acesta din urma centreaza perfect pentru lovitura de cap a lui Suarez.

Mexicul incheie grupa pe locul secund si va juca in optimi, cel mai probabil cu selectionata lui Diego Maradona, Argentina.

Vezi aici rezumatul partidei Mexic - Uruguay

Statistica partidei Mexic - Uruguay:

Suturi spre poarta: 11 - 15

Suturi pe spatiul portii: 2 - 5

Faulturi: 20 - 13

Posesia balonului: 59% - 41%

Ofsaid: 2 - 0

Cornere: 6 - 7

Cartonase galbene: 2 - 1

Distanta acoperita: 106.235 metri - 102.155

Omul meciului: Suarez