Astazi se stabilesc echipele care vor fi eliminate din primele doua grupe ale Mondialului. In Grupa A, lucrurile sunt cat se poate de clare, Uruguay si Mexic remizeaza, Franta merge acasa. Echipa lui Domenech se teme de un nou episod "Danemarca - Suedia 2-2" (Italia a fost eliminata de la CE 2004 in urma acestui rezultat) si nu poate decat sa spere intr-o minune. In Grupa B insa, Coreea de Sud, Grecia si Nigeria se lupta pentru al doilea loc care duce in optimile competitiei sud-africane, in timp ce Argentina are deja biletele asigurate.

Franta, cu bagajele facuteFoto: Reuters

Grupa A:

17.00 Mexic - Uruguay/ Rustenburg

17.00 Franta - Africa de Sud/ Mangaung-Bloemfontein

Franta merge in optimile de finala doar in cazul in care invinge pe Africa de Sud, iar Mexic si Uruguay nu fac egal. Sperantele pentru echipa lui Raymond Domenech sunt insa mici, tinand cont de faptul ca de-a lungul turneelor finale au existat multe episoade de "intelegere" intre tari.

Mexicul a mai bifat un asemenea meci la Mondialul din 2002, atunci cand a terminat la egalitate, scor 1-1, impotriva Italiei. Ambele echipe s-au calificat, iar fotbalul a fost sacrificat. Danemarca - Suedia 2-2 a fost o alta disputa suspecta de blat, cele doua tari nordice eliminand Italia de la Euro 2004.

Grupa B:

21.30 Nigeria - Coreea de Sud/ Durban

21.30 Grecia - Argentina/ Polokwane

Lucrurile sunt foarte complicate in Grupa B, acolo unde singura certitudine este Argentina. Echipa lui Maradona este calificata, iar grecii spera ca "Pumele" nu se vor omori cu firea. Cu toate ca nu are niciun punct acumulat, Nigeria se califica in cazul in care dispune de Coreea, iar Argentina invinge pe Grecia. Coreea de Sud merge in optimi daca trece de africani, in timp ce Grecia se califica sigur in situatia in care invinge pe Argentina, iar Nigeria si Coreea remizeaza sau africanii dispun de asiatici.