Spaniolii, furiosi, s-au napustit spre poarta Hondurasului de la primul fluier al arbitrului japonez Nishimura... Arbitru care nu vede un hent comis de Honduras (4), nu vede nici al doilea penalty reclamat de iberici (Sergio Ramos, imbrancit de Palacio), dar admira - alaturi de tot stadionul - bara transversala a lui Villa (6).

Foto:

Poarta echipei din Honduras nu putea ramane prea mult neatinsa, in conditiile unui asemenea asediu - Villa dribleaza trei adversari si suteaza din cadere, perfect pentru a arunca mingea in vinclu (17).

Xavi, din nou creativ si eficient, a condus jocul spaniol spre un al doilea gol, insa acesta a venit abia in partea secunda: acelasi Villa inscrie (51), cu un sut de la marginea careului. La aceasta faza, Villa a avut un mic ajutor din partea unui fundas advers care a deviat mingea cat sa-si pacaleasca propriul portar.

Villa putea sa semneze primul sau hat-trick la Mondiale, daca ar fi transformat si penalty-ul din minutul 60. Prea relaxat, atacantul a a trimis pe langa poarta. Din acel moment, Del Bosque a inceput sa schimbe jucatorii, iar Spania a redus din turatia motoarelor. Si chiar daca au permis adversarului sa urce in teren, tot ibericii au ratat situatiile importante pana la finalul jocului.