Chile a preluat conducerea Grupei H, dupa ce a invins cu 1-0 selectionata Elvetiei, intr-o partida in care deciziile arbitrului au luat uneori prim-planul. Aflata in inferioritate numerica din minutul 31, Elvetia a trimis un sigur sut pe poarta chilienilor in cele 90 de minute de joc, dar a reusit sa doboare recordul Italiei, de 550 de minute fara gol primit la Mondial.

Foto:

Arbitrul Khalil Al Ghamdi (Arabia Saudita) s-a facut remarcat inca din minutul al doilea, cand a aratat primul cartonas galben. Oficialul nu a trecut cu vederea nimic, iar in minutul 31 nu a ezitat sa-i arate direct cartonasul rosu lui Bahrami (Elvetia), pentru un presupus cot in figura aplicat lui Vidal. Elvetienii s-au aparat aglomerat si au reusit sa intre la pauza fara gol primit.

In partea a doua a meciului, chilienii "s-au jucat" cu ocaziile. Sanchez a reusit sa introduca balonul in poarta elvetienilor (min. 49), dar golul sau a fost anulat pentru un ofsaid la Gonzalez. Elvetia a avut nevoie de 67 de minute fara gol primit pentru a dobori recordul Italiei si cu o aparare densa a reusit sa stabileasca un nou record, rezistand in fata atacurilor sud-americanilor

Golul chilienilor a venit in minutul 75, atunci cand Paredes i-a centrat lui Gonzalez in careu, iar chilianul a trimis cu capul balonul in poarta lui Benaglio, iesit neinspirat din poarta. Elvetienii au avut sansa sa egaleze in minutul 90, dar Derdiyok nu a reusit sa fructifice pasa excelenta data cu calcaiul de catre Barnetta.

Chile are sase puncte din tot atatea posibile si in ultimul meci al Grupei H intalneste pe campioana europeana, Spania. Elvetienii au un meci mai usor impotriva Hondurasului.

Statistica partidei Chile - Elvetia

Suturi spre poarta: 20 - 7

Suturi pe spatiul portii: 7 - 1

Faulturi: 19 - 26

Posesia balonului: 58% - 42%

Ofsaiduri: 9 - 0

Cornere: 5 - 3

Cartonase galbene: 6 - 3

Cartonase rosii: 0 - 1

Distanta acoperita: 111.528 metri - 103.406 metri