La o distanta de 24 de ani, la Cupa Mondiala a aparut un nou episod "Mana lui Dumnezeu", de data aceasta cu un brazilian in rolul principal - Luis Fabiano. Atacantul s-a folosit de doua ori de mana pentru a inscrie impotriva Coastei de Fildes, dar a fost fair-play dupa meci recunoscand ilegalitatea. "A fost mana lui Dumnezeu", a precizat fotbalistul celor de la FC Sevilla.

Brazilia, victorie clara cu Coasta de FildesFoto: Reuters

In 1986, Diego Armando Maradona puncta impotriva Angliei dupa ce s-a ajutat de mana. Dupa celebrul incident, s-a vorbit despre o "mana a lui Dumnezeu". La sase turnee finale distanta, un brazilian a repetat episodul, calcand astfel pe drumul deschis de un rival din Argentina.

"Sunt foarte fericit ca am reusit din nou sa marchez la nationala. La golul doi, am jucat balonul cu mana, dar totul a fost involuntar. Se poate spune ca a fost mana lui Dumnezeu. Cred ca reusita a fost valabila. Nu mi-am stabilit un numar de goluri pentru Cupa Mondiala, sper sa reusesc cat mai multe" - Luis Fabiano, atacant Brazilia.

"Am fost surprinsi de primul gol al Braziliei, iar dupa a urmat handbalul executat de Luis Fabiano. Si nu a fost doar o data, ci de doua ori. Arbitrul nu cred ca avea cum sa vada hentul. Golul e clar ca nu a fost valabil, dar acum e prea tarziu sa mai discutam despre asa ceva" - Sven Goran Eriksson, antrenor Coasta de Fildes.

"Eliminarea lui Kaka a fost total nejustificata. A fost un meci foarte greu, stiam ca vom intalni o echipa buna. Am suferit multe faulturi in aceasta partida, iar arbitrul a cam fost complice la jocul dur al africanilor. Suntem in crestere" - Carlos Dunga, antrenor Brazilia.

Golul reusit cu mana de Maradona in 1986: