Un lucru e clar: campioana Italia nu stie sa castige. Squadra Azzura a fost condusa dupa golul lui Smeltz (7'), iar pentru a egala pe tabela echipa lui Lippi a avut nevoie de o lovitura de la 11 metri (a marcat Iaquinta - minutul 29). Cu toate ca au atacat in mare parte, peninsularii nu au putut sa patrunda zidul apararii adverse, iar Noua Zeelanda a bifat cel mai important rezultat din istorie - remiza cu detinatoarea titlului mondial.

Foto:

Click aici pentru rezumatul meciului Italia - Noua Zeelanda!

Dezmagirea in Italia continua: suporterii au trait un nou meci slab al favoritilor la Cupa Mondiala, echipa lui Marcello Lippi incheind la egalitate cu modesta formatie a Noii Zeelande. Peninsularii au fost condusi inca din startul disputei (Smeltz a punctat in minutul 7 dupa o greseala a lui Fabio Cannaravo), iar infrangerea a fost evitata doar dupa un penalti (discutabil) acordat de Carlos Batres. Iaquinta a marcat in minutul 29, iar Italia a mai bifat o remiza pe taram sud-african.

Cu doua puncte dupa doua partide, campioana e mai aproape de eliminare decat de apararea trofeului cucerit cu patru ani in urma in Germania.

Echipe:

Italia: 12 Marchetti, 3 Criscito, 4 Chiellini, 5 Cannavaro, 6 De Rossi, 7 Pepe, 9 Iaquinta, 11 Gilardino, 15 Marchisio, 19 Zambrotta, 22 Montolivo. Antrenor: Marcello Lippi.

Noua Zeelanda: 1 Paston, 3 Lochhead, 4 Reid, 5 Vicelich, 6 Nelson (cpt), 7 Elliott, 9 Smeltz, 10 Killen, 11 Bertos, 14 Fallon, 19 Smith. Antrenor: Ricki Herbert.