Franta a dezamagit la Cupa Mondiala, fosta campioana a lumii fiind aproape eliminata inca din faza grupelor. Lucrurile nu stau mai bine nici in vestiarul Cocosilor Galici, Nikolas Anelka si Raymond Domenech contrandu-se puternic in pauza meciului cu Mexic (pierdut cu 2-0), informeaza L'Equipe. "Fiu de catea", este expresia cu care l-a atacat atacantul lui Chelsea pe selectionerul Frantei.

Anelka, suspendat pentru jignirile aduse selectioneruluiFoto: L`Equipe

Iritat de jocul slab al elevilor sai, "Nostradamus" Domenech s-a luat de Anelka pe tunelul catre vestiare (l-a amenintat cu schimbarea pe fotbalist). Totul s-a intamplat in pauza meciului cu Mexic. Scorul era inca 0-0, dar evolutia Cocosilor era una sub asteptari.

In momentul in care selectionerul l-a atacat, Anelka a rabufnit catre antrenorul sau, spunandu-i acestuia (pe langa multe alte lucruri care nu pot fi reproduse): "Fiu de catea". Finalul a fost unul cat se poate de normal: Andre-Pierre Gignac i-a luat locul in echipa lui Anelka in a doua repriza.

Domenech nu este un personaj prea iubit in Franta, tehnicianul fiind atacat atat de suporteri, oficiali, cat si de elevii sai din prima reprezentativa. De-a lungul timpului, nume mari precum Zinedine Zidane, Thierry Henry sau Nikolas Anelka criticandu-l pe antrenor.

Domenech va fi inlocuit dupa turneul final din Africa de Sud de catre fostul international francez Laurent Blanc.