Anglia a fost blocata in "sah etern" de Algeria si ramane fara victorie dupa doua meciuri deja disputate la Mondial. Un lucru e totusi bun pentru formatia britanica: are soarta calificarii in propriile maini - trebuie sa bata Slovenia, in ultima partida, si este promovata in optimi.

Foto:

Click aici pentru rezumatul partidei Anglia - Algeria.

Insa pentru a bate Slovenia, antrenorul Fabio Capello are misiunea delicata de a transforma adunatura sa de vedete intr-o echipa: Gerrard, Lampard sau Rooney nu au semanat cu originalele nici vineri seara, cand in fata au avut o echipa algeriana dedicata, cu o tehnica buna si o viteza de contraatac amenintatoare.

Algerienii au obtinut chiar o posesie mai buna in prima repriza si au lasat impresia ca jocul lor, cu mingea jos, in pase scurte, poate destabiliza echipa masiva a Angliei. Energia consumata i-a facut pe africani sa bata in retragere, iar finalul reprizei a apartinut britanicilor, cu o situatie buna a lui Lampard (sut slab insa din pozitie ideala).

Algeria a inceput la fel de energic si partea secunda, insa usor-usor a lasat de inteles ca este fericita cu remiza si a batut in retragere. Pe acest fond, Anglia a urcat, a avut cateva sanse, insa britanicii au fost neinspirati si la ultima pasa: Gerrard, Lampard si Heskey au ratat pasa decisiva.

Dupa rezultatele de vineri, toata lumea are sanse de calificare in aceasta grupa: Anglia (2p) urmeaza sa intalneasca liderul Slovenia (4p), iar SUA (2p) vor juca impotriva Algeriei (1p).