Slovenia si SUA au remizat, scor 2-2, intr-un meci cu un ritm excelent si faze fantastice de poarta. Slovenii au fost la o singura repriza de calificarea in optimi, conducand cu 2-0 la pauza, dar elevii lui Bradley au revenit in partea secunda, prin Donovan si Bradley, amanand calificarea formatiei europene.

Foto:

Click aici pentru rezumatul partidei Slovenia - SUA 2-2!

Aflata la o victorie de calificarea in optimi, Slovenia a preluat conducerea in partida cu SUA dupa 13 minute: Birsa trimite un sut puternic de la 22 de metri, lasandu-l pe Howard fara replica. Meciul continua cu faze periculoase la ambele porti, dar dupa o perioada a jocului in care SUA preluase carma partidei, slovenii inscriu pentru 2-0. Ljubijankic (min. 42) primeste o pasa excelenta de la Novankovic, patrunde in careu pe stanga si trimite balonul pe sub portarul Howard!

Repriza secunda incepe excelent pentru SUA! Cesar greseste si Donovan scapa singur la poarta slovenilor. Jucatorul lui L.A. Galaxy patrunde in unghi, dar reuseste sa salte mingea peste portarul advers si inscrie pentru 2-1. Slovenii se vad incoltiti si in partea a doua a meciului se multumesc sa se apere in fata atacurilor echipei lui Bradley.

Cu opt minute inainte de final, fiul selectionerului ii pedepseste pe sloveni. Altidore prelungeste cu capul balonul in careu, pana la Bradley, care impinge balonul in poarta. Peste alte patru minute, americanii inscriu din nou, prin Edu, dar arbitrul Koman Coulibaly (Mali) anuleaza golul pentru un fault in atac, in ciuda protestelor lui Donovan si compania.

Statistica meciului Slovenia - SUA:

Suturi spre poarta: 7 - 14

Suturi pe poarta: 4 - 6

Faulturi: 15 - 18

Posesia balonului: 49% - 51%

Ofsaid-uri: 3 - 0

Cornere: 2 - 4

Cartonase galbene: 4 - 1

Distanta acoperita: 106.815 metri - 107.109 metri

Omul meciului: Landon Donovan

Echipe de start:

Slovenia (antrenor Matjaz Kek): 1. S. Handanovic, 2. Brecko, 4. Suler, 13. Jokic, 5. Cesar, 8. Koren, 17. Kirm, 18. Radosavljevic, 10. Birsa, 9. Ljubijankic, 11. Novakovic

SUA (antrenor Bob Bradley): 1. Howard, 3. Bocanegra, 5. Onyewu, 6. Cherundolo, 15. Demerit, 4. Bradley, 8. Dempsey, 10. Donovan, 16. Torres, 17. Altidore, 20. Findley