Serbia a obtinut prima victorie de la Mondialul din Africa de Sud, scor 1-0, in fata unei echipe a Germaniei care a dezamagit. Ramasi in 10 oameni dupa eliminarea lui Klose (min. 37), elevii lui Loew "si-au permis" sa rateze si un penalty lasand deschisa lupta pentru calificarea in optimi in Grupa D.

Foto:

Vezi aici rezumatul meciului Germania - Serbia 0-1!

Citeste si:

Reactia antrenorului Radomir Antici: Serbia se poate recunoaste in aceasta echipa!

Lukas Podolski: Niciodata nu am tras atat de prost un penalty!

Dupa un prim meci frumos la Mondialul din Africa de Sud, castigat cu 4-0 in fata Australiei, Germania a dezamagit in partida contra Serbiei. Elevii lui Loew s-au multumit sa tina balonul in prima repriza, fara a reusi, insa, sa se apropie periculos de careul advers. Arbitrul spaniol Alberto Undiano a fost "generos" cu avertismentele, iar doua cartonase galbene aratate lui Miroslav Klose (min. 13 si 37) au lasat Germania in inferioritate numerica.

La nici un minut dupa eliminarea lui Klose, sarbii au inscris singurul gol al partidei. Krasic a centrat perfect in careu, Zigic a recentrat pana la Jovanovic, jucator ce l-a invins pe Neuer cu o executie spectaculoasa.

Singura faza periculoasa a nemtilor in prima repriza a fost in prelungiri, atunci cand Khedira a sutat din 14 metri in transversala, balonul a ajuns la Mertesacker, dar reluarea acestuia a fost scoasa de pe linia portii de apararea sarba.

Germania a inceput repriza a doua decisa sa echilibreze situatia pe tabela de marcaj si lucrurile pareau ca se indreapta intr-o directie buna in minutul 61. Vidic a comis un hent in careu, dar Podolski a trimis un sut prea slab si Stojkovic a reusit sa apere penalty-ul. Sarbii au ratat mai multe ocazii pana la finalul partidei iar partida s-a incheiat cu 1-0 in favoarea elevilor lui Antic.

Statistica meciului Germania - Serbia:

Suturi spre poarta: 11 - 7

Suturi pe poarta: 4 - 3

Faulturi: 19 - 10

Posesia balonului: 51% - 49%

Ofsaid-uri: 3 - 3

Cornere: 7 - 1

Cartonase galbene: 4 - 4

Cartonase rosii: 1 - 0

Distanta acoperita: 102.922 metri - 111.502 metri