Jurnalistul sportiv sarb Vladimir Mijaljevic a devenit "persona non grata" in randul suporterilor Germaniei", dupa ce in timpul comentariului sau de la partida Germania - Australia de la Mondialul din Africa de Sud a facut o gafa incredibila, declarand ca portarul neamt Robert Enke, mort in luna noiembrie, nu joaca din cauza ca "e accidentat".

Robert Enke (24.09.1977 - 10.11.2009)Foto: Agerpres

Vladimir Mijaljevic a comentat pentru televiziunea sarba RTS meciul dintre Germania si Australia si la un moment dat a spus: "Neuer este in poarta, deoarece Enke nu poate sa joace. E accidentat". Robert Enke, fostul portar al nationalei Germaniei si-a luat viata in luna noiembrie 2009, aruncandu-se in fata trenului.

Telespectatorii sarbi au sanctionat imediat gafa infioratoare a lui Mijaljevic, comentatorul fiind pus la zid pe diferite pagini de internet.

Jorg Neblung, prietenul lui Enke l-a aparat pe comentator: "Cu siguranta nu a fost un comentariu malitios sau o gluma proasta. A fost pur si simplu un caz al unei persoane care nu s-a informat corect. E greu sa intelegi, dar aceste lucruri se pot intampla". (Bild.de)

De la aceasta gafa, Mijaljevic a mai comentat un meci la mondial (Portugalia-Coasta de Fildes), dar inca nu si-a cerut scuze public pentru greseala comisa.

Germania si Serbia se intalnesc vineri, in cel de-al doilea lor meci al Grupei D de la Mondialul din Africa de Sud.