Grupa D: Germania - Serbia (ora 14:30)

Klose, la patru goluri distanta de recordul lui RonaldoFoto: Reuters

Serbia are nevoie de cel putin un egal pentru a mai spera la o calificare in optimile de finala ale Cupei Mondiale, dar cu siguranta nu va avea o misiune usoara in fata Germaniei, echipa care a castigat cu 4-0 in primul sau meci din Grupa, cu Australia. Fara Lukovic, eliminat in primul meci, Serbia va cauta prima victorie de la Mondial dupa 1998, atunci cand au invins SUA cu 1-0.

Miroslav Klose poate inscrie impotriva Serbiei cel de-al 12-lea sau gol la Mondial, ceea ce il va pune pe locul al patrulea in clasamentul all-time al golgeterilor, la egalitate cu Pele. Germanul e la doar 4 goluri de recordul lui Ronaldo, de 15 reusite la CM.

Cele doua echipe s-au mai intalnit de 27 de ori, incluzand si intalnirile in care cele doua adversare au jucat sub numele de Germania de Vest, Iugoslavia sau Serbia si Muntenegru. Germania conduce in intalnirile directe cu 16 la 7, in celelalte patru meciuri cele doua echipe remizand.

Grupa C: SUA - Slovenia (ora 17:00)

Gafa lui Green a adus echipei Statelor Unite Ale Americii primul punct de la Mondialul din Africa de Sud, in timp ce Slovenia a obtinut trei puncte din primul meci tot dupa o gafa de portar. Lider in Grupa C, Slovenia poate obtine de vineri calificarea in optimile de finala ale Mondialului, daca invinge pe SUA, in timp ce echipa lui Bob Bradley spera si ea la un rezultat pozitiv pentru a-si pastra vii sperantele calificarii.

Aceasta este prima intalnire dintre cele doua echipe.

Grupa C: Anglia - Algeria (ora 21:30)

Anglia va cauta prima ei victorie la Mondialul din Africa de Sud in fata unei echipe a Algeriei care va risca totul, o noua infrangere fiind egala cu eliminarea africanilor din competitie. "Anglia are o echipa foarte buna, care a inscris foarte multe goluri in calificari. Suntem in garda si speram sa facem un joc bun impotriva lor", a declarat Rabah Saadane, selectionerul Algeriei inaintea meciului.

"Respect Algeria, am invatat mult despre ea in ultimul timp. Au inscris foarte mult pe contra-atac, de aceea va fi o greseala sa consideram acest meci usor", a mentionat Fabio Capello, a carui zi de nastere este vineri. Tehnicianul italian implineste 64 de ani si se asteapta ca elevii sai sa ii ofere cadoul mult dorit: trei puncte in meciul cu Algeria.

Cele doua echipe nu s-au mai intalnit niciodata.