Diego Maradona si-a ridicat in slavi jucatorii dupa victoria obtinuta joi in fata Coreei de Sud, scor 4-1. In timpul conferintei de presa, selectionerul sud-american a fost binedispus, glumind chiar si pe seama demonstratiilor de afectiune aratate la finalul meciului elevilor sai.

Maradona, la nationala pana in 2014Foto: Reuters

Click aici pentru rezumatul partidei Argentina - Coreea de Sud 4-1!

Huh Jung Moo, selectioner Coreea de Sud: "In meciul de astazi noi am jucat bine, dar ne-am ratat sansele. Argentina a avut noroc la primul gol. Am luptat bine impotriva unei echipe pline de vedete. Partida de astazi ne va folosi pe viitor. Dupa ce am marcat golul am fi putut intoarce soarta partidei, acela a fost momentul cheie, dar nu ne-am folosit de oportunitatile noastre".

Huh a mai adaugat ca elevii sai l-ar fi putut opri pe Messi daca nu ar fi primit gol atat de devreme asigurand si faptul ca va obtine calificarea in optimi in meciul cu Nigeria.

In timpul partidei, Maradona s-a apropiat de selectionerul Coreei de Sud, reclamandu-i in dese randuri faulturile facute de asiatici asupra elevilor sai: "Nu mi s-a parut potrivit ceea ce facea. Nici macar nu intelegeam ce zicea. Eu ii ziceam sa-si calmeze jucatorii".

Maradona a fost in culmea fericirii dupa meciul de joi: "Meritam o victorie astazi. Vreau sa-i felicit si sa le multumesc jucatorilor mei. Am 23 de animale salbatice si asta ma linisteste".

In ceea ce priveste eroarea lui Demichelis ce a dus la golul Coreei de Sud, Maradona a declarat: "A facut o greseala pe care o putea face orice alt jucator, dar gafa sa nu ne-a afectat.Din contra, ne-a facut mai puternici".

Intrebat de jurnalisti de demonstratiile de afectiune aratate jucatorilor sai la finalul partidei, Maradona a glumit: "Imi plac femeile. Sunt logodit cu Veronica, o blonda de 31 de ani".

Walter Samuel a parasit terenul in prima repriza din cauza unei intinderi musculare, dar l-a anuntat pe selectionerul argentinian ca vrea sa joace in meciul cu Grecia, chiar daca va fi accidentat. "M-a facut sa rad deoarece vad ca toti sunt fericiti si motivati".

Javier Mascherano (Argentina): "E important faptul ca am jucat bine si am obtinut o victorie importanta. Am controlat bine partida. Marile echipe cresc in timpul campionatului si noi trebuie sa continuam sa ne imbunatatim jocul si sa indreptam greselile".