Grecia a reusit contra Nigeriei prima victorie din istoria prezentelor la Cupa Mondiala, elenii trecand cu 2-1 de africani. Condusa cu 1-0 dupa golul lui Uche (16'), fosta campioana a Europei a avut puterea sa revina, grecii primind o mana de ajutor si din partea lui Kaita (a fost eliminat in minutul 33). Salpingidis (44') si Torosidis (71') au punctat, iar calificarea in optimi trece prin "halta" numita Argentina.

Foto:

Dupa ce au debutat cu o infrangere la Cupa Mondiala, Grecia si Nigeria aveau nevoie de victorie pentru a spera la calificarea in optimi. Uche a marcat rapid (minutul 16), iar africanii dominau disputa. A venit insa minutul 33, atunci cand Kaita este eliminat pentru un gest prostesc (il loveste cu piciorul pe Torosidis, iar grecul exagereaza lovitura).

Pana la pauza elenii egaleaza prin Salpingidis (44'), iar pentru africani se anunta o a doua repriza infernala. Dupa mai multe ocazii mari ratate, grecii au dat lovitura in minutul 71, atunci cand Torosidis a profitat de o respingere gresita a lui Enyeama. S-a terminat 2-1, iar Grecia joaca soarta calificarii in optimi contra Argentinei.

Cu toate ca nu a acumulat niciun punct, Nigeria mai poate spera la calificare in cazul unui succes contra Coreei de Sud, in timp ce Argentina ar invinge pe Grecia (ar fi trei echipe cu acelasi numar de puncte - Grecia, Coreea de Sud si Nigeria, iar locul doi s-ar stabili gratie golaverajului).

Echipe:

Grecia: 12 Tzorvas, 6 Tziolis, 8 Papadopoulos, 10 Karagounis (cpt), 11 Vyntra, 14 Salpingidis, 15 Torosidis, 16 Kyrgyakos, 17 Gekas, 19 Sokratis, 21 Katsouranis. Antrenor: Otto Rehhagel.

Nigeria: 1 Enyeama, 2 Yobo (cpt), 3 Taiwo, 6 Shittu, 8 Yakubu, 11 Odemwingie, 12 Uche, 14 Kaita, 15 Haruna, 17 Odiah, 20 Etuhu. Antrenor: Lars Lagerback.